Je kind beschermen tegen het internet 

Tegenwoordig krijgen veel kinderen een telefoon van hun ouders. Hiermee kunnen ze spelletjes spelen en deelnemen aan verschillende social media platformen. Het is en blijft erg belangrijk om je kinderen te beschermen tegen de gevaren van het internet. Kinderen zijn erg kwetsbaar en kennen de risico’s van het internet niet. Ook weten ze niet wat de gevolgen van deze gevaren kunnen zijn. Er zitten allerlei criminelen op het internet. Hierbij kun je denken aan pedofielen, maar ook aan cybercriminelen. Je kinderen moeten hiervan weten, maar ook weten hoe ze een dreiging kunnen herkennen. Je vind hier meer informatie over in dit handige artikel. 

Laat je kind verschillende cursussen volgen 

Het is erg lastig om je kinderen op een speelse manier uit te leggen wat de gevaren zijn van het internet, maar ook hoe je dreigingen kunt herkennen en voorkomen. Het is daarom aan te raden om je kinderen verschillende cursussen te laten volgen. Dit kan je ook de school aandragen, want de school heeft hier ook veel baat bij. Wanneer je je kinderen een cursus wilt laten volgen, dan hoeven ze hiervoor niet te reizen. Deze cursussen kunnen namelijk gevolgd worden vanaf een mobiele telefoon of een computer. 

Bescherm de apparaten van je kinderen

Ondanks voldoende voorlichting of het volgen van meerdere cursussen, blijven kinderen kwetsbaar en gevoelig voor de gevaren van het internet. Het is daarom verstandig om ook te kiezen voor een McAfee antivirus pakket. Dit is een uitgebreid pakket die niet alleen de apparaten van je kinderen beschermt tegen virussen, maar ook tegen allerlei andere vormen van cybercriminaliteit. Het aanschaffen van een McAfee antivirus pakket is zeker niet verplicht, maar het is een verstandige optie. Heb je liever geen McAfee antivirus? Geen probleem, er zijn nog talloze andere virusscanners. 

Installeer ouderlijk toezicht 

Wanneer je kinderen gebruik maken van het internet, dan wil je als ouder graag weten wat ze uitspoken. Het is erg vervelend om elke keer het apparaat van je kind te vragen. Dit kan voor je kind lijken alsof je het kind niet vertrouwd en dat is erg vervelend. Het is daarom verstandig om eenmalig ouderlijk toezicht op de apparaten van je kind te installeren. Dit kan bijvoorbeeld Acronis True Image Backup zijn, maar ook zit dit inbegrepen in een McAfee antivirus pakket. Door ouderlijk toezicht te installeren, krijg je inzicht op het gedrag van je kind op het internet. Daarnaast kun je ook achterhalen of cybercriminelen je kind in het vizier hebben.